SKOLESTART

Så blev det august, og det blev skolestart både for ”nye” elever og for dem, som skal starte i et nyt klassetrin. SKOLESTART kan være stressende for et barn uanset alder, og det kan der være flere grunde til.

Adskillelse fra forældre
For mange børn er skolestart den første længerevarende adskillelse fra deres forældre.
Det kan føre til en følelse af usikkerhed, angst og frygt, især for de yngre børn, der ikke er vant til at være væk fra deres trygge hjemmemiljø.

Nye sociale situationer
Skolen er et nyt sted for barnet med nye sociale rammer, sociale situationer og forventninger, som barnet skal lære at navigere i. Det kan være udfordrende at møde nye klassekammerater, danne venskaber og bevæge sig rundt i sociale grupperinger, hvilket kan føre til følelsen af at være usikker eller alene.

Akademisk præstationspres
Ældre børn, især dem der starter i folkeskolen eller overgangen til en ny skole, kan føle et øget præstationspres. De står over for nye akademiske udfordringer, og deres selvtillid kan blive påvirket, hvis de føler, at de ikke kan følge med eller præstere godt nok.

Hverdagen i skolen kan også være en udfordring for et barn og plante sig i kroppen som stress på følgende måder:

SKOLESKEMAET kan være tætpakket med lektioner, fag, tests og aktiviteter, hvilket kan skabe et pres og travlhed for børnene.

PRÆSTATIONSPRES – det konstante fokus på præstationer, karakterer og tests kan være med til at skabe en konkurrencepræget atmosfære, hvor nogle børn kan føle, at de skal præstere for at føle sig værdige og gode nok.

MOBNING – nogle børn kan opleve mobning eller føle sig udeladt i sociale sammenhænge, og det kan have en negativ indvirkning på deres mentale velvære og føre til stress og angst.

SKOLEDAGEN – børn kan opleve stress, hvis de har svært ved at følge med i timerne eller hvis de føler sig overvældet af mængden af lektier og opgaver.

Stress i skolen kan manifestere sig i barnets krop som fysiske symptomer som hovedpine, mavepine, søvnproblemer eller en generel følelse af uro. Det kan også påvirke barnets humør og adfærd, og børnene kan blive mere irritable, triste eller tilbagetrukket.

Zoneterapi hjælper kroppen i ro og balance (modulfoto)

Som forælder eller omsorgsperson er det vigtigt at være opmærksom på disse tegn på stress og støtte barnet gennem skolestarten og i skolehverdagen. Åbne samtaler, opmuntring, anerkendelse af deres indsats og at tilbyde dem hjælp og støtte i at håndtere udfordringer er alt samme med at reducere stress og styrke barnets trivsel i skolen.

Jeg er hverken skolelærer eller børnepsykolog, men jeg har selv haft børn i skolesystemet i mange år, og som zoneterapeut har jeg i perioder børn på briksen, som kæmper med ubalancer på grund deres hverdag i skolen. Det er både børn og unge mennesker (på ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser) med problemer så som:

Dårlig søvnkvalitet – Fordøjelsesproblemer – Nedsat immunforsvar – Nervøs blære/vådligger.

I de sidste par uger har jeg haft flere kvinder med børn i skolealderen på briksen, og det er bemærkelsesværdigt, at de alle under min behandling spontant har udbrudt:

”Aj! Ved du hvad, min datter/min søn skal simpelthen bare på din briks – åh! Det vil bare være SÅ godt for dem”.

Zoneterapi kan være en effektiv behandlingsmetode til at hjælpe skolebørn, der oplever stress i hverdagen.

Zoneterapien er med til at aktivere børnenes parasympatiske nervesystem og få kroppen i ro. Zoneterapi hjælper med at reducere stressniveauet og skaber en følelse af indre ro og balance.

Zoneterapi til børn (modelfoto)

HVORDAN ZONETERAPI KAN FORBEDRE DIN SØVNKVALITET

Zoneterapi kan være en effektiv metode til at forbedre din søvnkvalitet og lindre søvnløshed, da zoneterapi påvirker din krops naturlige balance positivt og hjælper den til at slappe af.

Stressreduktion:
Zoneterapi reducerer stressniveauet i kroppen, som ofte er en af de primære årsager til søvnproblemer. Ved at stimulere specifikke zoner i fødder og evt. i ansigtet (Ansigtsrefleksterapi) frigives spændinger, som får dig til at føle afslapning og velvære.

Afslapning af krop og sind:
Zoneterapi hjælper med at frigive endorfiner, som er din krops naturlige smertelindring og hjælp til afslapning. Når du er afslappet, beroliges både din krop og dit sind, hvilket gør det nemmere at falde i søvn og forbedre søvnkvaliteten.

Balance i kroppens energi:
Zoneterapi optimerer dine energibaner i kroppen – kroppens meridianbaner, der er forbundet med dine organer og systemer, f.eks. dit hormonsystem. Når jeg arbejder på dine reflekszoner på dine fødder, så kan jeg hjælpe dine ubalancer ved at korrigere energistrømmene – det påvirker dit søvnmønster positivt.

Lindring af smerter:
Hvis dine søvnproblemer skyldes fysiske smerter, så er zoneterapi en effektiv smertelindring.
Jeg har hjulpet rigtig mange klienter med at lindre og ofte helt fjerne hovedpine, muskelspændinger eller fordøjelsesproblemer – ubalancer, der kan forstyrre søvnen.

Regulering af det autonome nervesystem:
Zoneterapi har en beroligende virkning på det autonome nervesystem, som kan hjælpe med at få kroppen fra en stressrespons til en afslapningsrespons, der er nødvendig for at falde i søvn.

Zoneterapi hjælper også børn i alle aldre til en bedre søvn

Jeg er også nødt til at understrege, at zoneterapi ikke er et QUICK FIX, og resultaterne kan variere fra person til person. Jeg kan altid symptombehandle, når det gælder zoneterapi, men skyldes ubalancerne f.eks. en usund vane, og klienten ikke ønsker at ændre på denne, så bliver det svært at komme helt til bunds med problemet.

Som zoneterapeut og behandler vil jeg altid lægge en behandlingsplan sammen med klienten – dig, så den passer til dine specifikke behov og for at sikre, at der ikke er underliggende sundhedsproblemer, der påvirker din søvn.

Er din livskvalitet forringet på grund af en dårlig søvn?
Eller måske noget helt andet, så er du velkommen til at kontakte mig for at høre, om zoneterapi kan hjælpe dig.

DET FORTRAVLEDE NERVESYSTEM

SKAL MASSAGE OG/ELLER BEHANDLING GØRE ONDT?

Har du lyst til at blive klogere på parasympatisk/sympatisk respons?
Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor Bindevævsterapi- og massage er en massageform, der passer til det fortravlede nervesystem.

Når kroppen er i ”kæmp/flygt” tilstand, så er kroppen i stress-mode.

Stress er noget, vores bevidste eller underbevidste sind opfatter som en trussel.

Smerter er en betydelig stresspåvirkning for næsten alle, og smerter tvinger det sympatiske nervesystem til at være i aktion og uden nogen kontakt til det parasympatiske nervesystem.

Det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem er to delsystemer i det autonome nervesystem, som er ansvarligt for at regulere og kontrollere kroppens indre funktioner. De to systemer arbejder i modsætning til hinanden for at opretholde balance i kroppen.

FUNKTION

Vores SYMPATISKE nervesystem er primært vores kamp-eller-flugt-respons, der mobiliserer kroppen til at håndtere stress og farefulde situationer. Vores sympatiske nervesystem aktiverer og øger vores kropsfunktioner som hjertefrekvens, åndedræt, blodtryk og svedproduktion

Vores PARASYMPATISKE nervesystem derimod er ansvarligt for at modvirke kamp-eller-flugt-responsen og fremme afslapning og restitution. Det parasympatiske nervesystem sænker hjertefrekvensen, øger fordøjelsen og fremmer generel ro og afslapning – JA TAK!

AKTIVERING

Det sympatiske nervesystem aktiveres under stress, angst eller fysisk aktivitet. Det frigiver noradrenalin (også kendt som norepinephrin), der stimulerer kroppens reaktioner. Det parasympatiske nervesystem aktiveres i hviletilstand og efter stress. Det frigiver acetylcholin, der har en beroligende og afslappende virkning.

EFFEKTER PÅ ORGANER

Det sympatiske nervesystem øger blodgennemstrømningen til skeletmusklerne, øger blodsukkerniveauet, udvider pupillerne og hæmmer fordøjelsen. Det parasympatiske nervesystem øger fordøjelsen, nedsætter hjertefrekvensen, indsnævrer pupillerne og fremmer afføring og vandladning.

GENEREL VIRKNING

Det sympatiske nervesystem forbereder kroppen på hurtig og energikrævende handling, mens det parasympatiske nervesystem fremmer restitution, fordøjelse og energibesparelse.

Tilbage til SMERTERNE…

og deres stresspåvirkning!
Det gælder også smerter påført ved massage, som ikke fremkalder den parasympatiske respons – også kaldet PSR. I stedet sker der en muskelsammentrækning, og en muskel kan ikke både trække sig sammen og slappe af på samme tid – det samme gælder for hele kroppens system.

ERFARING FRA KLINIKKEN

Jeg har i de sidste uger haft flere klienter til Bindevævsterapi- og massage, som døjer med stress og spændinger. Jeg har især hæftet mig ved en af dem, hvis sympatiske nervesystem er i totalt alarmberedskab. Vedkommende går også til fysioterapi for en lænd, der spænder op og smerter i piriformis. Klienten var helt blæst bagover, over den blide dog effektive måde at løsne bindevæv og spændinger på, for fysioterapeuten havde ihærdigt arbejdet med klientens piriformis med en albue. Resultatet blev, at klientens i forvejen stressede nervesystem røg endnu højere op på stress-tærsklen.

HVORFOR VÆLGE BINDEVÆVSTERAPI- og MASSAGE?

Massage der forårsager smerter og ubehag er ikke produktivt for kroppen og slet ikke længere nødvendigt.
Ved en blid tilgang til bindevævet, hvor jeg som behandler smelter det og når ned i spændingen, så ”taler jeg” direkte med klientens nervesystem og hjælper det parasympatiske nervesystem til at hjælpe klientens krop i ro og balance.

Bindevævsterapi- og massage forløser spændinger og øger din krops mobilitet.
Hvis du har lyst til at opdage de utrolige fordele ved bindevævsterapi og genopdage følelsen af frihed og bevægelse i din krop, så kan du læse mere om Bindevævsterapi her https://www.cristinaszone.dk/elevbehandling-bindevaevsterapi-og-massage/,
eller kontakt mig gerne eller book en elevbehandling på https://www.cristinaszone.dk/booking/

PS: jeg har nu været igennem hele kroppen i mit pensum – YAY!

VORES FANTASTISKE BINDEVÆV

Jeg er under uddannelse til BINDEVÆVSTERAPEUT hos Bindevævs-Akademiet i Nivå.
Det er en uddannelse på 1,5 år og 16 moduler, som, udover at lære mig effektive teknikker, også går i dybden med Anatomien og Fysiologien på et meget højt plan.

Nogle mener, at “det at arbejde med bindevævet er DET NYE SORTE”, men ikke hos mig. Min dygtige lærermester, Katrine Wennerwald, har arbejdet med disse behandlinger i mere end 20 år og hun er, i mine øjne, en af de dygtigste lærermestre, jeg har haft.

Til august har jeg været igennem hele pensum, og hele kroppen.
Nu vil jeg fortælle dig, hvad bindevævet er og ikke mindst hvad det gør og kan.

BINDEVÆV BILLEDLIGT FORTALT

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Bindevævet ligger som en hinde omkring muskler og knogler i din krop.
Forestil dig en appelsin eller grapefrugt, hvor de små hinder omkring selve kødet (som er muskelfibrene) er bindevævet.

Den hvide hinde lige under skrællen, det er bindevævet lige under din hud. Hinderne omkring frugtkødet, det er bindevævet, som muskler og knogler er svøbt i.

Halvdelen er vores kropsvægt er bindevæv, og en ny forskning viser, at vores nervetråde ender i bindevævet.

Derfor er det ofte bindevævet, som er ømt, når vi siger, vi har ømme muskler og har smerter.

BINDEVÆVETS KONSISTENS?

Bindevævets konsistens kan variere mellem stift og smidigt, og når bindevævet har været udsat for chok, traumer, gentagende belastende arbejdsstillinger, stress eller den almindelige aldringsproces, mindskes vævets evne til at være smidigt.
Den stive tilstand trækker musklerne sammen som stramme elastikker, der klistrer til nabomusklerne og hiver i knoglerne og hindrer fri bevægelighed……..læs lige den sætning igen! ”HINDRER FRI BEVÆGELIGHED”.

Ved at løsne spændinger i bindevævet kan man meget effektivt afspænde store og dybe områder og komme gamle skader og stramt arvæv til livs og dermed OPTIMERE din frie bevægelighed.

Bindevævsterapi optimerer din frie bevægelighed

HVAD ER BINDEVÆVSTERAPI?

Bindevævsterapi er at se holistisk på din klient og behandle kroppen som en helhed. Det unikke ved arbejdet i bindevævet er, at man kan modellere kroppen tilbage i balance.

Jeg har på uddannelsen lært en teknik, som er blid og behagelig. Den bygger på viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter, akupunkturpunkter og meridianer.

Vi lærer på uddannelsen at tage udgangspunkt i hele kroppen for at finde årsagerne til symptomerne. Her kan der være tale om både fysiske skævheder og følelsesmæssige spændinger.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi. Men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

HVORDAN ARBEJDES DER MED BINDEVÆVET?

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne. Derudover benyttes der også bindevævsmassage.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

HVORFOR DER SKAL ARBEJDES MED BINDEVÆVET?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Som bindevævsterapeut er det derfor vigtigt at lære at se kroppen som en helhed.

ZONETERAPI & HØFEBER / ALLERGI

Høfebersæsonen nærmer sig, og hvis du ikke har prøvet zoneterapi som behandling for de ofte ”invaliderende” symptomer, så kan jeg anbefale dig at prøve det.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

Zoneterapi kan ikke kurere høfeber, men det kan lindre symptomerne, så du kan mindske dit medicinindtag – men nogle oplever dog at kunne lægge medicinen på hylden.

RIGTIG MANGE LIDER AF HØFEBER
Symptomerne på høfeber kan være nyseanfald, kløe og irritation samt rindende øjne og næse. Symptomerne kan blive så kraftige, at personen bliver varm, utilpas og endda får feber.

Høfeber udløses, når pollen fra træer og buske og græs frigives og fylder den luft, vi indånder.
Mange menneskers slimhinder har svært ved at afvise pollen, men man ved ikke hvorfor.

Når pollen kommer i kontakt med slimhinderne starter der en overreaktion, hvor kroppen forsøger at bekæmpe den ved at producere histamin, som udløser de kendte høfebersymptomer.

Høfeber og allergisk snue kan også udløses af dyrehår, støvmider, svampesporer og bestemte fødevarer.

Ved allergiske reaktioner produceres der høje mængder histamin i blodet. Det er kroppens forsvarsmekanisme – den tror, den bliver angrebet. Når der er for meget histamin, så har kroppen brug for at dæmpe de allergiske reaktioner, og det er her ANTI-histamin-medicinen kommer ind.

Antihistamin har desværre mange bivirkninger. Mange oplever sløvhed, træthed og energiforladthed ved indtagelse af medicinen, som for nogen kan være meget overvældende og gøre dem ude af stand til at fungere normalt i hele pollensæsonen.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

ZONETERAPI & HØFEBER
Zoneterapi kan lindre symptomerne på høfeber så meget, at høfeberen ikke dominerer din hverdag. Mange der lider af høfeber føler, at de er invalideret i høfebersæsonen.
De får masser af medicin og må ofte lægge sig syge når høfeberen er værst.
Jeg oplever, at klienterne behandlet for høfeber enten trapper kraftigt ned i deres medicin, eller også har de kunne lægge den på hylden.

Zoneterapi kan jeg derfor stærkt anbefale, når høfebersæsonen starter. For nogle starter den allerede i marts, men for de fleste starter den i maj måned. Det er en god ide at starte behandlingen allerede 4-5 uger, før du normalt mærker de første symptomer. Så kan vi nemlig nå at opbygge immunforsvaret over disse behandlinger, men du skal regne med en vedligeholdelse af behandling gennem hele sæsonen.

Der er dog ingen regler uden undtagelse, for det er meget forskelligt, hvor ofte en klient har brug for behandling. Det kommer helt an på hvor hårdt du er ramt.

ISCHIAS, BINDEVÆVSTERAPI & ZONETERAPI

Det er pudsigt, hvordan den samme ubalance havner i mine hænder – på min briks, mange gange i løbet af kort tid.

Det oplever jeg lige for tiden og ubalancen, hvad er så den?
Det er smerter i ISCHIAS, eller ballerne om du vil.

Den ene klient efter den anden er kommet til mig – nogle er gået bevidst efter zoneterapien pga. deres smerter, mens andre lidt tilfældigt får denne ubalance behandlet, fordi de kom for at få en elevbehandling i bindevævsterapi (læs mere om min uddannelse her https://www.bindevaevsakademiet.dk/uddannelser/bindevaevsterapeut/.

Bindevævsterapi- og massage på baller

Som elev i bindevævsterapi, så ”jagter” jeg smerten. Dvs. har min øveklient noget, som gør ondt, så er det DET, jeg først og fremmest arbejder på. Siden løsner jeg øvrige spændinger, jeg finder, og som måske er årsag til at ballerne gør så ondt.

I disse behandlinger har jeg i endnu højere grad erfaret, hvor fantastiske værktøjer både zoneterapien og bindevævsterapien er – både hver for sig, men også i samspil med hinanden.
Min værktøjskasse bliver større og større og giver mig et fantastisk grundlag for at komme smerter, spændinger – ubalancer til livs.

Piriformes masseres blidt…men bestemt.

De sidste par uger har jeg haft +6 personer med store smerter i balleområdet. Nogle klienter kommer og mener, det er ISCHIAS, der er i klemme. En anden har været til læge, kiropraktor og sågar kraniosakralterapi, uden at være kommet af med problemet. Jeg skal på ingen måde stille en diagnose, hverken som elev eller som uddannet zoneterapeut – det er lægens opgave, men spændingerne var tydelige og lige til at gå til, og fødderne ”lyver aldrig” (det skal nævnes, at han humpede ind og op på briksen, og gik næsten normalt ud efter behandlingen).

N. ischiadicus og M. piriformis
Ischiasnerven er kroppens største nerve, og den ligger hos de fleste inde under piriformismusklen. Derfor kan ischiasnerven sjældent komme i klemme. Når folk klager over ischiassmerter, er der oftest tale om udstrålingssmerter fra piriformis eller andre muskler i regionen i stedet for.

MULIGE ÅRSAGER
Mulige årsager til at man får tiltagende smerter i regionen kan være:

  • Forsøg på at undgå fald
  • Sidelæns vrid i bøjet stilling
  • Løft af tunge ting
  • Direkte traume
  • Bilkørsel med foden i samme position i lang tid

SYMPTOMER OG SMERTEMØNSTRE
Smerter i lænd, lyske, bagdel og hofte. Det kan være så slemt, at man måske oplever smerter ned i benet, på bagsiden og på siden af låret.

INTET QUICK FIX
Der er intet quick fix – det gælder alle ubalancer, men med lidt tålmodighed, behandling og vejledning, så kommer de fleste af med smerterne og får løst op i deres piriformis og baller.

Ved at behandle med både bindevævsterapi og zoneterapi kan jeg tilgå det smertefulde område på forskellig vis.

  • Bindevæsterapi- og massagen løsner direkte op i musklen og det stramme tilhørende bindevæv.
  • Zoneterapien løsner området via fødderne på de spændte reflekszoner, der måtte være, men zoneterapi på reflekszoner der styrer musklen piriformis, samt meridanerne, der løber over området, er yderst effektivt.
Afspænding af baller

Tilbage til DET quick fix, som mange ønsker og tror, de har fået efter blot en behandling.
Den første behandling vil uden tvivl virke smertestillende og løsne op for spændinger, men det kræver flere behandlinger.

Dyrker klienten sport, f.eks. motionsløb, så har jeg oplevet flere gange, at klienten ” da liiiiige kunne snuppe en 10’er” næste dag, fordi ballerne ikke gjorde ondt. Resultatet bliver desværre ofte et ”slået tilbage til START”.

Døjer du med smerter og spændinger i balle-området, eller har du blot lyst til at prøve en elevbehandling i bindevævsterapi, så skal du være så velkommen til at booke en tid hos mig på www.cristinaszone.dk.
Jeg behandler både i Lyngby og i Humlebæk.

Hvad gør jeg ved en hælspore? har du prøvet zoneterapi?

HÆLSPORE & ZONETERAPI

Jeg har selv været ”ejer” af en hælspore – eller inflammation i hælen, i to omgange, så jeg ved nøjagtigt, hvordan det føles, når en klient kommer til mig med denne ubalance og ønsker min hjælp til behandling af hælsporen.

Den første hælspore, jeg selv havde, den havde jeg glæde af i knap 2 år – med smerter hver dag, men det var før, jeg selv blev zoneterapeut og oplevede, hvor effektiv zoneterapi er til hælspore/inflammation i hælen.

Jeg har som zoneterapeut oplevet, at hvert tilfælde af hælspore, som er kommet til mig, de har fået lindret deres smerter betydeligt og/eller helt fjernet inflammationen.

HVAD ER EN HÆLSPORE?

Ordet ”hælspore” benyttes lidt som en ”alt over én kam” betegnelse for lidelser, der smerter omkring hælen, i hælen eller under svangen.

Den lidelse/ubalance man tænker på ved en hælspore er en inflammation i svangsenen – også kaldet Fascia Plantaris. Selve senen hæfter fra tæerne og til hælknoglen.

Symptomer på inflammation er først og fremmest smerter. Smerterne sidder oftest under hælen – lidt foran på hælpuden, men jeg oplever, at klienter fortæller, at deres smerter flytter sig. Smerterne kan også føles som en brændende smerte i svangen.
Smerterne er oftest værst om morgenen, men den aftager oftest, når man bevæger sig og foden bliver varmet op.

Når foden har været i ro og skal i gang igen i løbet af dagen, så er smerterne oftest slemme igen.

Nogen gange bliver det så slemt, at smerterne også er der i hvileposition og ved aflastning.

HVORFOR HEDDER DET EN HÆLSPORE?

Diagnosen ‘hælspore’, stammer i virkeligheden fra beskrivelsen af røntgenbilleder fra patienter med symptomer. Her kan man nogen gange se en lille udvækst på hælknoglen fortil, hvor svangsenen sidder fast. Det ligner på røntgenbilleder en lille ‘spore’ – deraf navnet. Tidligere mente lægerne, at det var denne spore, der var årsag til alle symptomerne.

Det har imidlertid vist sig, at der ikke er nogen klar sammenhæng mellem det at have en hælspore og det at have symptomer. Rigtig mange har symptomer men ingen hælspore på deres røntgenbilleder, mens der er mange, der har en hælspore, men aldrig symptomer. Så man kan som udgangspunkt ikke stille diagnosen ud fra et røntgenbillede. I nogle tilfælde k bruge kan man røntgenbillede til at udelukke en eventuel anden lidelse.

ZONETERAPI TIL HÆLSPORE

Jeg går som zoneterapeut forsigtigt til området for smerterne. Oftest er klienten så forpint, at jeg mærker inflammationen flere centimeter fra foden – der stråler varme ud mod mine hænder.

Jeg behandler fødderne, som ved enhver anden zoneterapi-behandling, for det er vigtigt at mærke alle reflekszonerne for at danne sig et billede på, hvor der skal behandles/trykkes og løsnes.

Dog er det vigtigt at sørge for en god blodgennemstrømning af hele hælområdet, da det har en utroligt god effekt – både smertelindrende men også for hele kroppen. Reflekszonen for maven har også stor værdi i behandlingen, da denne zone styrer kroppens bindevæv (Fascia).

HVAD KAN KLIENTEN SELV GØRE?

Der findes mange måde, man selv kan aflaste sin inflammation på. Her kommer blot nogle få tiltag, men det er blot at søge på ordet, og en hel pallette er at finde på nettet:

Aflastning af hælen/foden

Sørg for at gå i noget stødabsorberende fodtøj

Afhjælp evt. med et svangindlæg i skoen eller en blød sål af gumme under hælen

Få øget blodcirkulationen i hælområdet = masser området godt hver dag

Udstræk af svangsenen.

ZONETERAPI & HØFEBER

Lider du af HØFEBER?

Høfebersæsonen nærmer sig, og hvis du ikke har prøvet zoneterapi som behandling for de ofte ”invaliderende” symptomer, så kan jeg anbefale dig at prøve det.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

Zoneterapi kan ikke kurere høfeber, men det kan lindre symptomerne, så du kan mindske dit medicinindtag – men nogle oplever dog at kunne lægge medicinen på hylden.

Rigtig mange mennesker lider af høfeber.

Symptomerne på høfeber kan være nyseanfald, kløe og irritation samt rindende øjne og næse. Symptomerne kan blive så kraftige, at personen bliver varm, utilpas og endda får feber.

Høfeber udløses, når pollen fra træer og buske og græs frigives og fylder den luft, vi indånder.
Mange menneskers slimhinder har svært ved at afvise pollen, men man ved ikke hvorfor.

Når pollen kommer i kontakt med slimhinderne starter der en overreaktion, hvor kroppen forsøger at bekæmpe den ved at producere histamin, som udløser de kendte høfebersymptomer.
Høfeber og allergisk snue kan også udløses af dyrehår, støvmider, svampesporer og bestemte fødevarer.

Ved allergiske reaktioner produceres der høje mængder histamin i blodet. Det er kroppens forsvarsmekanisme – den tror, den bliver angrebet. Når der er for meget histamin, så har kroppen brug for at dæmpe de allergiske reaktioner, og det er her ANTI-histamin-medicinen kommer ind.

Antihistamin har desværre mange bivirkninger. Mange oplever sløvhed, træthed og energiforladthed ved indtagelse af medicinen, som for nogen kan være meget overvældende og gøre dem ude af stand til at fungere normalt i hele pollensæsonen.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

ZONETERAPI & HØFEBER
Zoneterapi kan lindre symptomerne på høfeber så meget, at høfeberen ikke dominerer din hverdag. Mange der lider af høfeber føler, at de er invalideret i høfebersæsonen. De får masser af medicin og må ofte lægge sig syge når høfeberen er værst.

Jeg oplever, at klienterne behandlet for høfeber enten er trappet kraftigt ned i medicin, eller også har de kunne lægge den på hylden.

Zoneterapi kan jeg derfor stærkt anbefale, når høfebersæsonen starter. For nogle starter den allerede i marts, men for de fleste starter den i maj måned. Det er en god ide at starte behandlingen allerede 4-5 uger, før du normalt mærker de første symptomer. Så kan vi nemlig nå at opbygge immunforsvaret over disse behandlinger, men du skal regne med en vedligeholdelse af behandling gennem hele sæsonen.

Der er dog ingen regler uden undtagelse, for det er meget forskelligt, hvor ofte en klient har brug for behandling. Det kommer helt an på hvor hårdt du er ramt.

STRESS & ZONETERAPI

Jeg møder flere og flere klienter i min klinik med en stress-diagnose fra lægen, eller som er i en tilstand af ”noget-de-ikke-helt-selv-kan-forklare-sted-og følelser”.

Måske er det et tilfælde? Eller måske er tiden blot sådan energimæssigt lige nu?
Folk mærker deres krop mere eller har været i en ”kæmp eller flygt” tilstand i for mange år.
De sidste to år har måske også skubbet lidt til ”det hele”.

Jeg spotter folk med et ben i den RØDE SRESS CIRKEL, fordi jeg selv har befundet mig på samme sted. Min elastik, om du vil, var trukket alt for langt, og pludselig sprang den.

Når jeg ser tilbage på tiden, på oplevelsen, så føles det nu som en gave, jeg fik forærende.
Mit stress-kollaps tvang mit sind og min krop i ro, og når der bliver stille fra omgivelsernes påvirkning og larm, så hører og mærker man pludselig sig selv.
Jeg blev tvunget til at kigge dybt i min ”livsrygsæk” og arbejde med mine skyggesider.
Da jeg kom ud på den anden side igen, der indså jeg, at jeg ikke behøvede at vente ”til mit næste liv” med at blive zoneterapeut – noget jeg havde ønsket mig i årevis men ikke turde springe ud i.

Zoneterapeut blev jeg, og selv om jeg ikke tænkte på at bruge zoneterapi til at hjælpe mig ud af min daværende stressperiode, så har jeg efterfølgende set og mærket, hvad denne behandlingsform virkelig kan gøre for en person, som er stresset eller endt i et stresskollaps.

Zoneterapi mod stress

Stress kommer i mange udgaver og sværhedsgrader. Hvad der udløser stress hos det enkelte menneske kan variere meget.

Vi kender alle det med at blive stresset i en kortvarig periode, f.eks. jobskifte, eksamenspres, øget belastning arbejdsmæssigt, sygdom i familien etc. Stressen er blevet en ”naturlig” del af vores hverdag, hvor der stilles flere og flere krav både på arbejdet og på hjemmefronten.

Stress kan medføre både psykiske og fysiske adfærdsændringer, og bliver stressen langvarig, så bliver det en trussel på vores helbred og velbefindende.

Jeg ved, der er en vej tilbage fra stress – til en ny og klogere udgave af sig selv. Jeg ved også, om nogen, at vejen kan være svær at få øje på, når man står plantet med begge ben i den RØDE stresscirkel.

Mit store ønske er at være med til at hjælpe mine klienter med stress tilbage på banen igen.
Zoneterapien hjælper med at flytte fokus fra hovedet og ned i kroppen på mine klienter.
At unde sin krop zoneterapi, enten via fødderne eller ansigtet, det er at give sig selv ro og selvkærlighed.

Sådan kan zoneterapi hjælpe dig

Zoneterapi får kroppen til at udskille endorfiner. Endorfiner er kroppens naturlige “lykkepiller”.

Zoneterapien nedbringer naturligt niveauet af stresshormoner i kroppen og beroliger nervesystemet. Derudover styrker behandlingen immunforsvaret og skaber flow og balance i kroppen. Efter at kroppen har været i ”kæmp eller flygt” tilstand i lang tid og er i stress, så hjælper zoneterapien til at genopbygge kroppen igen ved at etablere forbindelsen mellem nervesystemet, hormonsystemet og immunforsvaret igen.

Zoneterapi hjælper med afspænding i kroppen og kan derfor også give en større følelse af velvære og overskud. Zoneterapi er afstressende og skaber balance ved hjælp af blide tryk under dine fødder. Du vil efter behandlingen opleve en dejlig følelse af afslappethed.

Er du stresset?

Vi må godt have travlt og have mange arbejdsopgaver, hvis bare det ikke er HELE tiden.
De fleste ved ikke, de er stressede og ofte mærker man det først, når kroppen er udbrændt og kollapser.

Symptomerne på stress kan være:

Hovedpine
Hjertebanken
Mavesmerter
Svimmelhed
Hukommelsesbesvær
Koncentrationsbesvær
Søvnproblemer
Grådlabil

Hvis man udsættes for stress over en længerevarende periode, er risikoen for at ende i en depression meget stor. Depression rammer ca. en femtedel af alle danskere på et tidspunkt i livet. Det anbefales derfor, at man henvender sig til sin læge, hvis man er i tvivl om man lider af stress.

NB! Behandlinger og vejledninger må ikke træde i stedet for lægeordineret medicin, rådgivning og behandling.

SØVNLØSHED – kom den til livs

Døjer du med søvnløshed?

Har du prøvet det?
At gå i seng og ikke kunne falde i søvn?

Eller måske faldet i søvn men vågne uden grund, og så ligger du bare der, og pludselig har du tankemylder, som forstærker følelsen af ikke at kunne falde i søvn igen?

Dårlig nattesøvn er noget de fleste oplever på forskellige tidspunkter i deres liv.
Det kan være enkelte nætter eller måske i perioder. Den dårlige nattesøvn kan måske have en helt tydelig grund som f.eks.:

– Er du ekstra presset over noget – måske stress i en periode?

– Går du og tumler med noget vigtigt?

– Måske er dit søvnmønster ændret pga. skiftende arbejdstider?

Som zoneterapeut har jeg mange gange haft klienter, som kom til mig grundet søvnløshed. Nogle døjede med søvnløshed igennem mange år grundet skifteholdsarbejde eller konstant arbejdspres.

Fælles for mine klienter med søvnbesvær er, at de alle ”absolut ikke” er stressede.
De mener ikke, de har for travlt, og de tumler bestemt heller ikke med noget i deres liv, som skulle gøre, at deres nattesøvn er forringet. De ved bare ikke, hvorfor de ikke kan sove. Fælles for dem er så også, at når jeg begynder min behandling, så går der ikke længe, før end de selv kan se årsagen. Behandlingen giver kroppen ro, og de kan ikke andet end at ligge der i mine hænder og slappe af. Når kroppen får ro og får hjælp til at kick-starte de selvhelbredende evner, så dukker der årsager op hos klienten, som han/hun nu ser meget vel kan være medvirkende årsag til, at deres søvn ikke er optimal.

Der er aldrig noget QUICK FIX, når det kommer kroppen i balance.

Som zoneterapeut kan jeg sagtens symptombehandle, og klienten vil højst sandsynlig også få en bedre søvn eller helt sove igennem efter et par behandlinger, men en holistisk behandling – dvs. en indsats hos både behandler og klient, er at nødvendig, hvis man skal helt til bunds.

Uanset om man sover godt eller mindre godt, så oplever jeg, at stort set alle mine klienter melder tilbage om en helt fantastisk søvn efter en behandling med enten zoneterapi eller ansigtsrefleksterapi.