BINDEVÆVSTERAPI & BINDEVÆVSMASSAGE

HAR DU SMERTER?
MÅSKE ER DET I VIRKELIGHEDEN DIT BINDEVÆV, DER DRILLER!

HVORFOR FÅR VI SMERTER?

Smerter i kroppen er en advarsel til hjernen om, at noget er galt. Smerter opstår, hvor blodcirkulationen er ringe i vævet.

Blodcirkulationen sørger for ilt, som er næring til musklen, og når musklen ikke får tilstrækkeligt med ilt, så sætter den gang i en kemisk proces, der danner affaldsstoffer som mælkesyre i musklen.

Stramt arvæv kan forårsage smerter – både i arret og andre steder i kroppen.

SMERTER?
MÅSKE ER DET I VIRKELIGHEDEN DIT BINDEVÆV, DER GØR ONDT?

Bindevævet er vores indre kommunikationssystem, der forbinder alt i kroppen fysisk og følelsesmæssigt.

Når kroppen udsættes for gentagende belastende situationer som

stress
traumer
uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, eller
almindelig aldring

Så mindskes bindevævets evne til at skifte konsistens, og det forbliver fortykket og stift.
Bindevævets nedsatte smidighed kan give smerter i led og muskulatur, skævheder i kroppen som følge af ”forkert” træk i knogler og muskler.

SKÆV KROPSHOLDNING?

Måske er det dit bindevæv, som er synderen.

HVORDAN KAN DET AT ARBEJDE MED BINDEVÆVET SKABE BALANCE I KROPSHOLDNINGEN?

Når bindevævet bliver stift og stramt, kan det trække kroppen i en skæv holdning, der kan give smerter. Ved at arbejde med bindevævet, løsner man spændinger, og kroppen modelleres tilbage til sit oprindelige udgangspunkt og skaber balance i kropsholdningen.

HVAD ER FORDELENE VED BINDEVÆVSBEHANDLING FREMFOR ALMINDELIG MASSAGE?

Ved at behandle bindevævet fremfor at massere musklerne med almindelig massage, kommer jeg som bindevævsterapeut i kontakt med dit belastede nervesystem, og jeg hjælper dit bindevæv med at afspænde og genvinde sin elasticitet. Dermed slipper bindevævet også sit stramme og beskyttende tag i den overbelastede muskel, og jeg kan som bindevævsterapeut dernæst arbejde på musklen med bindevævsmassage, hvis dette kræves.

Arbejder jeg på dine muskler, inden bindevævet er ”smeltet” og afspændt, så vil bindevævet fortsat spænde op om dine muskler, og resultatet vil være status quo.

Når der arbejdes med dit bindevæv, genvinder det sin elasticitet.
Dine musklers ydeevne bliver stærkere og din krop rettes op i balance.

At løsne stramt bindevæv kan korrigere din kropsholdning

HVILKET POSITIVE EFFEKTER FÅR DET FOR DIG, NÅR DIN KROPSHOLDNING ER I BALANCE?

Når jeg som bindevævsterapeut arbejder med dig og din kropsholdning, så vil den rettes op til dens oprindelige udgangspunkt. Du vil, udover at få løsnet spændinger og smerter, også få ændret dit kropsudtryk til det mere positive. Bindevævsterapi- og massage vil, udover at løsne spændinger og smerter, også ændre klientens kropsudtryk.

Kroppen og følelserne hænger ulasteligt sammen.
Så det at blive rettet op, kan helt ændre ens sindstilstand og have stor positiv effekt.

Stramt bindevæv i nakken og på halsen kan give spændingshovedpine

#Bindevævsterapi
#Bindevævsterapeut
#BindevævsmassageiEspergærde
#BindevævsterapiEspergærde
#Detfantastiskebindevæv
#Smertefri
#Godkropsholdning
#Cristinaszone
#Kropsterapi
#BalanceringAfKroppen
#HolistiskHelbredelse
#Selvpleje
#NaturligHelbredelse
#KropsligBalance
#AlternativMedicin
#Stressreduktion
#Afspændingsterapi
#Harmoniikroppen
#Kroppensintelligens

LIDER DU AF HØFEBER / ALLERGI

Så er ZONETERAPI måske lige det, du har brug for

Høfebersæsonen nærmer sig, og hvis du ikke har prøvet zoneterapi som behandling for de ofte ”invaliderende” symptomer, så kan jeg anbefale dig at prøve det.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

Zoneterapi kan ikke kurere høfeber, men det kan lindre symptomerne, så du kan mindske dit medicinindtag – men nogle oplever dog at kunne lægge medicinen på hylden.

RIGTIG MANGE LIDER AF HØFEBER
Symptomerne på høfeber kan være nyseanfald, kløe og irritation samt rindende øjne og næse. Symptomerne kan blive så kraftige, at personen bliver varm, utilpas og endda får feber.

Høfeber udløses, når pollen fra træer og buske og græs frigives og fylder den luft, vi indånder.
Mange menneskers slimhinder har svært ved at afvise pollen, men man ved ikke hvorfor.

Når pollen kommer i kontakt med slimhinderne starter der en overreaktion, hvor kroppen forsøger at bekæmpe den ved at producere histamin, som udløser de kendte høfebersymptomer.

Høfeber og allergisk snue kan også udløses af dyrehår, støvmider, svampesporer og bestemte fødevarer.

Ved allergiske reaktioner produceres der høje mængder histamin i blodet. Det er kroppens forsvarsmekanisme – den tror, den bliver angrebet. Når der er for meget histamin, så har kroppen brug for at dæmpe de allergiske reaktioner, og det er her ANTI-histamin-medicinen kommer ind.

Antihistamin har desværre mange bivirkninger. Mange oplever sløvhed, træthed og energiforladthed ved indtagelse af medicinen, som for nogen kan være meget overvældende og gøre dem ude af stand til at fungere normalt i hele pollensæsonen.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

ZONETERAPI & HØFEBER
Zoneterapi kan lindre symptomerne på høfeber så meget, at høfeberen ikke dominerer din hverdag. Mange der lider af høfeber føler, at de er invalideret i høfebersæsonen.
De får masser af medicin og må ofte lægge sig syge når høfeberen er værst.
Jeg oplever, at klienterne behandlet for høfeber enten trapper kraftigt ned i deres medicin, eller også har de kunne lægge den på hylden.

Zoneterapi kan jeg derfor stærkt anbefale, når høfebersæsonen starter. For nogle starter den allerede i marts, men for de fleste starter den i maj måned. Det er en god ide at starte behandlingen allerede 4-5 uger, før du normalt mærker de første symptomer. Så kan vi nemlig nå at opbygge immunforsvaret over disse behandlinger, men du skal regne med en vedligeholdelse af behandling gennem hele sæsonen.

Der er dog ingen regler uden undtagelse, for det er meget forskelligt, hvor ofte en klient har brug for behandling. Det kommer helt an på hvor hårdt du er ramt.

STRAMT OG GENERENDE ARVÆV – der er hjælp at hente med Bindevævsterapi- og massage!

Arvæv kan opstå efter traume og operation – også de usynlige.

Når arvæv udvikler sig som følge af skader, operationer eller andre årsager, kan det blive tykt, stift og smertefuldt.

Når celler ødelægges, opstår der inflammation, som en del af kroppens reparationsproces.
Bindevævet er programmeret til at reparere skader ved at producere flere collagenfibre (adhærencer), som danner en form for broer og sammenbindinger, og disse fibre hager sig fast i nabocellerne, hvorefter de begynder at trække for at stabilisere vævet efter skaden.

Bindevævscellernes produktion af collagenfibre kan fortsætte med at brede sig, hæfte vævet sammen og påvirke cirkulationen og funktionen i området. På den måde kan der opstå arvævsbånd langt fra det sted, hvor skaden oprindelig skete. De dybtliggende ar kommer ikke kun der, hvor der har været skade på celler, men også i vævet udenom, hvor der har været inflammation, og det bliver mindre smidigt.

Arvæv kan være årsag til skævt træk i kroppen ved at der dannes broer og stift væv over flere knogler og led.

Når et eller flere led ikke bevæger sig normalt, eller er blevet fejlstillede, vil kroppen automatisk forsøge at kompensere for de smertepåvirkede muskler ved at bruge andre muskler. Det kan føre til overbelastning og skævvridning andre steder i kroppen og dermed føre til diffuse og uforklarlige smerter, som kan være svære at diagnosticere.

Smerter fra arvæv opstår altså ikke altid lige der, hvor arvævet er, men kan forplante sig til mange andre steder på kroppen.

BINDEVÆVSTERAPI SOM BEHANDLING

Bindevævsterapi- og massage kan være gavnligt ved behandling af stramt arvæv på kroppen. Når arvæv udvikler sig som følge af skader, operationer eller andre årsager, kan det blive tykt, stift og smertefuldt. Her er, hvordan bindevævsterapi og massage kan hjælpe med at forbedre tilstanden af stramt arvæv:

Øget blodcirkulation
Massage og bindevævsterapi kan forbedre blodcirkulationen i området omkring arvævet. Dette hjælper med at transportere næringsstoffer og ilt til vævet, hvilket fremmer helingen og blødgør arvævet. Øget blodcirkulation kan også hjælpe med at fjerne toksiner og affaldsstoffer fra området.

Blødgørelse af arvæv
Massageteknikker, såsom dyb vævsmassage og bindevævsterapi, kan hjælpe med at blødgøre og løsne stramme arvæv. Dette kan reducere smerte, øge fleksibiliteten og forbedre områdets bevægelighed. Ved gentagne behandlinger kan arvævet gradvist blive mere smidigt.

Reduceret inflammation
Massage kan også bidrage til at reducere inflammation i området omkring arvævet. Dette kan reducere smerte og ubehag samt forhindre yderligere vævsinflammation.

Afspænding
Bindevævsterapi- og massage kan hjælpe med at frigive muskelspændinger omkring arvævet. Når musklerne omkring arvævet er mindre spændte, er der mindre stress på arvævet, hvilket kan forbedre tilstanden og reducere smerte.

Øget mobilitet
En af fordelene ved behandling med massage og bindevævsterapi er forbedringen af leddets og musklens mobilitet. Dette kan være især gavnligt, hvis arvævet begrænser bevægelsesområdet og forhindrer dig i at udføre daglige aktiviteter.

Emotionel fordel
Bindevævsterapi- og massage kan have en beroligende virkning på kroppen og sindet. Det kan hjælpe med at reducere stress og angst, hvilket kan forbedre din generelle trivsel og hjælpe dig med at håndtere de psykologiske aspekter af at have stramt arvæv og årsagen til dette.

Klienter, der får behandling for stramt arvæv med bindevævsterapi, kan opleve både fysiske og psykiske reaktioner som en del af behandlingsprocessen. Disse reaktioner kan variere fra person til person, og det afhænger af flere faktorer, herunder klientens individuelle helbredstilstand og tidligere erfaringer med behandling. Her er nogle af de potentielle reaktioner, som klienter kan opleve:

Fysiske reaktioner:

Ømhed
Efter en behandling kan klienten opleve ømhed i området, der er blevet arbejdet på. Dette er normalt og skyldes frigivelsen af spændinger og manipulation af væv. Ømheden bør normalt aftage inden for en kort periode.

Øget blodcirkulation
Klienten kan føle varme eller en prikkende fornemmelse i det behandlede område på grund af øget blodcirkulation. Dette er en positiv reaktion, da det hjælper med at bringe næringsstoffer og ilt til vævet.

Frigivelse af toksiner
Nogle klienter kan opleve lette bivirkninger som hovedpine eller kvalme efter en behandling, især hvis der er blevet arbejdet på områder med ophobning af toksiner. Dette er midlertidigt og bør aftage inden for kort tid.

Emotionelle reaktioner:

Afslapning
Mange klienter oplever en følelse af dyb afslapning under og efter en massage eller bindevævsterapibehandling. Dette kan hjælpe med at reducere stress og angst.

Frigivelse af følelser
Nogle klienter oplever, at behandlingen kan føre til frigivelse af følelsesmæssige reaktioner. Dette kan inkludere gråd eller følelsesmæssig opblussen. Det er normalt og kan være en del af at frigive følelsesmæssig stress og spændinger, der er lagret i kroppen.

Forbedret mental klarhed
En positiv psykisk reaktion kan være en øget mental klarhed og en følelse af velvære. Dette kan hjælpe klienten med at håndtere stress og bekymringer mere effektivt.

Det er vigtigt at forstå, at reaktioner på behandling kan variere, og nogle klienter kan opleve ingen mærkbare reaktioner overhovedet. Det afhænger af individuelle forskelle og den specifikke behandlingsmetode, der anvendes.

Som behandler kommunikerer jeg åbent med mine klienter før, under og efter behandlingen, om eventuelle reaktioner min klient oplever. På den måde kan jeg bedre tilpasse behandlingen efter min klients behov og eventuelle ønsker, men også vejlede min klient gennem behandlingsprocessen og besvare eventuelle spørgsmål eller bekymringer.

Jeg vil også se på, om du bør konsultere din læge, især hvis du har alvorligt stramt arvæv eller tidligere medicinske tilstande, der kan påvirke behandlingen.

Det er vigtigt at bemærke, at behandling af stramt arvæv med bindevævsterapi og massage normalt kræver gentagne sessioner over tid for at opnå de bedste resultater.

EFTERÅRET ER OVER OS! STYRK DIT IMMUNFORSVAR MED ZONETERAPI

At opretholde et sundt immunforsvar er afgørende for vores generelle velvære.

Immunsystemet fungerer som vores krops forsvarslinje mod skadelige mikroorganismer, og dets effektivitet er afgørende for at forhindre sygdomme og infektioner. Der er mange faktorer, der påvirker immunforsvaret, såsom kost, motion og søvn, men der er også alternative metoder, der kan styrke det.

Hvad er Immunforsvaret?
Inden jeg fortæller dig om zoneterapiens fordele i forhold til at styrke immunforsvaret, så hør lige dette om vores fantastiske immunforsvar.

Immunforsvaret er et komplekst netværk af celler, væv og organer, der arbejder sammen for at beskytte vores krop mod fremmede stoffer som bakterier, vira og toksiner. Vores immunforsvar er som kroppens egen hær, der konstant patruljerer for at opdage og bekæmpe potentielle trusler.

Zoneterapi som behandlingsmetode
Zoneterapi er en alternativ behandlingsmetode, der har eksisteret i tusindvis af år.

Zoneterapi som behandlingsform er baseret på, at forskellige zoner på fødderne er forbundet med specifikke organer og systemer i kroppen.

Ved massage og tryk på føddernes reflekspunkter forbedres cirkulation og nerveenergi til de pågældende muskler, organer og væv.

Zoneterapi og Immunforsvaret
Men hvordan kan zoneterapi hjælpe med at styrke immunforsvaret?
Der er flere måder, hvorpå denne holistiske tilgang kan have en positiv indvirkning:

Fjernelse af Blokeringer
Ved at massere og stimulere specifikke zoner på fødderne og andre områder kan zoneterapien hjælpe med at fjerne energiblokeringer i kroppen. Dette forbedrer dit generelle energi-flow og hjælper din krop med at fungere mere effektivt, herunder dit immunsystemet.

Stressreduktion
Stress svækker dit immunforsvar. Zoneterapi er en effektiv måde at reducere stressniveauet på ved at fremme afslapning og reducere spændinger. Zoneterapien aktiverer dit parasympatiske nervesystem og hjælper din krops selvhelbredende egenskaber i gang.

Øget blodcirkulation
Zoneterapi forbedrer din krops blodcirkulation, som hjælper med at transportere næringsstoffer og ilt til dine cellerne, herunder de immunceller, der er nødvendige for at bekæmpe infektioner.

Stimulering af lymfesystemet
Zoneterapi stimulerer også dit lymfatiske system, der hjælper med at fjerne affaldsstoffer og toksiner fra din krop. Dette bidrager til at opretholde et sundt miljø i din krop, hvor immunsystemet kan fungere optimalt.

Zoneterapi kan godt stå alene som behandlingsform, men det er også en holistisk behandling, hvor man også er nødt til at se på både kosten, livsstilen og det hele menneske.

Vi kan spise og tænke os syge og svage, men vi kan også vælge en kost, og en livsstil der styrker vores immunsystem.

SKOLESTART

Så blev det august, og det blev skolestart både for ”nye” elever og for dem, som skal starte i et nyt klassetrin. SKOLESTART kan være stressende for et barn uanset alder, og det kan der være flere grunde til.

Adskillelse fra forældre
For mange børn er skolestart den første længerevarende adskillelse fra deres forældre.
Det kan føre til en følelse af usikkerhed, angst og frygt, især for de yngre børn, der ikke er vant til at være væk fra deres trygge hjemmemiljø.

Nye sociale situationer
Skolen er et nyt sted for barnet med nye sociale rammer, sociale situationer og forventninger, som barnet skal lære at navigere i. Det kan være udfordrende at møde nye klassekammerater, danne venskaber og bevæge sig rundt i sociale grupperinger, hvilket kan føre til følelsen af at være usikker eller alene.

Akademisk præstationspres
Ældre børn, især dem der starter i folkeskolen eller overgangen til en ny skole, kan føle et øget præstationspres. De står over for nye akademiske udfordringer, og deres selvtillid kan blive påvirket, hvis de føler, at de ikke kan følge med eller præstere godt nok.

Hverdagen i skolen kan også være en udfordring for et barn og plante sig i kroppen som stress på følgende måder:

SKOLESKEMAET kan være tætpakket med lektioner, fag, tests og aktiviteter, hvilket kan skabe et pres og travlhed for børnene.

PRÆSTATIONSPRES – det konstante fokus på præstationer, karakterer og tests kan være med til at skabe en konkurrencepræget atmosfære, hvor nogle børn kan føle, at de skal præstere for at føle sig værdige og gode nok.

MOBNING – nogle børn kan opleve mobning eller føle sig udeladt i sociale sammenhænge, og det kan have en negativ indvirkning på deres mentale velvære og føre til stress og angst.

SKOLEDAGEN – børn kan opleve stress, hvis de har svært ved at følge med i timerne eller hvis de føler sig overvældet af mængden af lektier og opgaver.

Stress i skolen kan manifestere sig i barnets krop som fysiske symptomer som hovedpine, mavepine, søvnproblemer eller en generel følelse af uro. Det kan også påvirke barnets humør og adfærd, og børnene kan blive mere irritable, triste eller tilbagetrukket.

Zoneterapi hjælper kroppen i ro og balance (modulfoto)

Som forælder eller omsorgsperson er det vigtigt at være opmærksom på disse tegn på stress og støtte barnet gennem skolestarten og i skolehverdagen. Åbne samtaler, opmuntring, anerkendelse af deres indsats og at tilbyde dem hjælp og støtte i at håndtere udfordringer er alt samme med at reducere stress og styrke barnets trivsel i skolen.

Jeg er hverken skolelærer eller børnepsykolog, men jeg har selv haft børn i skolesystemet i mange år, og som zoneterapeut har jeg i perioder børn på briksen, som kæmper med ubalancer på grund deres hverdag i skolen. Det er både børn og unge mennesker (på ungdomsuddannelser eller videregående uddannelser) med problemer så som:

Dårlig søvnkvalitet – Fordøjelsesproblemer – Nedsat immunforsvar – Nervøs blære/vådligger.

I de sidste par uger har jeg haft flere kvinder med børn i skolealderen på briksen, og det er bemærkelsesværdigt, at de alle under min behandling spontant har udbrudt:

”Aj! Ved du hvad, min datter/min søn skal simpelthen bare på din briks – åh! Det vil bare være SÅ godt for dem”.

Zoneterapi kan være en effektiv behandlingsmetode til at hjælpe skolebørn, der oplever stress i hverdagen.

Zoneterapien er med til at aktivere børnenes parasympatiske nervesystem og få kroppen i ro. Zoneterapi hjælper med at reducere stressniveauet og skaber en følelse af indre ro og balance.

Zoneterapi til børn (modelfoto)

HVORDAN ZONETERAPI KAN FORBEDRE DIN SØVNKVALITET

Zoneterapi kan være en effektiv metode til at forbedre din søvnkvalitet og lindre søvnløshed, da zoneterapi påvirker din krops naturlige balance positivt og hjælper den til at slappe af.

Stressreduktion:
Zoneterapi reducerer stressniveauet i kroppen, som ofte er en af de primære årsager til søvnproblemer. Ved at stimulere specifikke zoner i fødder og evt. i ansigtet (Ansigtsrefleksterapi) frigives spændinger, som får dig til at føle afslapning og velvære.

Afslapning af krop og sind:
Zoneterapi hjælper med at frigive endorfiner, som er din krops naturlige smertelindring og hjælp til afslapning. Når du er afslappet, beroliges både din krop og dit sind, hvilket gør det nemmere at falde i søvn og forbedre søvnkvaliteten.

Balance i kroppens energi:
Zoneterapi optimerer dine energibaner i kroppen – kroppens meridianbaner, der er forbundet med dine organer og systemer, f.eks. dit hormonsystem. Når jeg arbejder på dine reflekszoner på dine fødder, så kan jeg hjælpe dine ubalancer ved at korrigere energistrømmene – det påvirker dit søvnmønster positivt.

Lindring af smerter:
Hvis dine søvnproblemer skyldes fysiske smerter, så er zoneterapi en effektiv smertelindring.
Jeg har hjulpet rigtig mange klienter med at lindre og ofte helt fjerne hovedpine, muskelspændinger eller fordøjelsesproblemer – ubalancer, der kan forstyrre søvnen.

Regulering af det autonome nervesystem:
Zoneterapi har en beroligende virkning på det autonome nervesystem, som kan hjælpe med at få kroppen fra en stressrespons til en afslapningsrespons, der er nødvendig for at falde i søvn.

Zoneterapi hjælper også børn i alle aldre til en bedre søvn

Jeg er også nødt til at understrege, at zoneterapi ikke er et QUICK FIX, og resultaterne kan variere fra person til person. Jeg kan altid symptombehandle, når det gælder zoneterapi, men skyldes ubalancerne f.eks. en usund vane, og klienten ikke ønsker at ændre på denne, så bliver det svært at komme helt til bunds med problemet.

Som zoneterapeut og behandler vil jeg altid lægge en behandlingsplan sammen med klienten – dig, så den passer til dine specifikke behov og for at sikre, at der ikke er underliggende sundhedsproblemer, der påvirker din søvn.

Er din livskvalitet forringet på grund af en dårlig søvn?
Eller måske noget helt andet, så er du velkommen til at kontakte mig for at høre, om zoneterapi kan hjælpe dig.

DET FORTRAVLEDE NERVESYSTEM

SKAL MASSAGE OG/ELLER BEHANDLING GØRE ONDT?

Har du lyst til at blive klogere på parasympatisk/sympatisk respons?
Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor Bindevævsterapi- og massage er en massageform, der passer til det fortravlede nervesystem.

Når kroppen er i ”kæmp/flygt” tilstand, så er kroppen i stress-mode.

Stress er noget, vores bevidste eller underbevidste sind opfatter som en trussel.

Smerter er en betydelig stresspåvirkning for næsten alle, og smerter tvinger det sympatiske nervesystem til at være i aktion og uden nogen kontakt til det parasympatiske nervesystem.

Det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem er to delsystemer i det autonome nervesystem, som er ansvarligt for at regulere og kontrollere kroppens indre funktioner. De to systemer arbejder i modsætning til hinanden for at opretholde balance i kroppen.

FUNKTION

Vores SYMPATISKE nervesystem er primært vores kamp-eller-flugt-respons, der mobiliserer kroppen til at håndtere stress og farefulde situationer. Vores sympatiske nervesystem aktiverer og øger vores kropsfunktioner som hjertefrekvens, åndedræt, blodtryk og svedproduktion

Vores PARASYMPATISKE nervesystem derimod er ansvarligt for at modvirke kamp-eller-flugt-responsen og fremme afslapning og restitution. Det parasympatiske nervesystem sænker hjertefrekvensen, øger fordøjelsen og fremmer generel ro og afslapning – JA TAK!

AKTIVERING

Det sympatiske nervesystem aktiveres under stress, angst eller fysisk aktivitet. Det frigiver noradrenalin (også kendt som norepinephrin), der stimulerer kroppens reaktioner. Det parasympatiske nervesystem aktiveres i hviletilstand og efter stress. Det frigiver acetylcholin, der har en beroligende og afslappende virkning.

EFFEKTER PÅ ORGANER

Det sympatiske nervesystem øger blodgennemstrømningen til skeletmusklerne, øger blodsukkerniveauet, udvider pupillerne og hæmmer fordøjelsen. Det parasympatiske nervesystem øger fordøjelsen, nedsætter hjertefrekvensen, indsnævrer pupillerne og fremmer afføring og vandladning.

GENEREL VIRKNING

Det sympatiske nervesystem forbereder kroppen på hurtig og energikrævende handling, mens det parasympatiske nervesystem fremmer restitution, fordøjelse og energibesparelse.

Tilbage til SMERTERNE…

og deres stresspåvirkning!
Det gælder også smerter påført ved massage, som ikke fremkalder den parasympatiske respons – også kaldet PSR. I stedet sker der en muskelsammentrækning, og en muskel kan ikke både trække sig sammen og slappe af på samme tid – det samme gælder for hele kroppens system.

ERFARING FRA KLINIKKEN

Jeg har i de sidste uger haft flere klienter til Bindevævsterapi- og massage, som døjer med stress og spændinger. Jeg har især hæftet mig ved en af dem, hvis sympatiske nervesystem er i totalt alarmberedskab. Vedkommende går også til fysioterapi for en lænd, der spænder op og smerter i piriformis. Klienten var helt blæst bagover, over den blide dog effektive måde at løsne bindevæv og spændinger på, for fysioterapeuten havde ihærdigt arbejdet med klientens piriformis med en albue. Resultatet blev, at klientens i forvejen stressede nervesystem røg endnu højere op på stress-tærsklen.

HVORFOR VÆLGE BINDEVÆVSTERAPI- og MASSAGE?

Massage der forårsager smerter og ubehag er ikke produktivt for kroppen og slet ikke længere nødvendigt.
Ved en blid tilgang til bindevævet, hvor jeg som behandler smelter det og når ned i spændingen, så ”taler jeg” direkte med klientens nervesystem og hjælper det parasympatiske nervesystem til at hjælpe klientens krop i ro og balance.

Bindevævsterapi- og massage forløser spændinger og øger din krops mobilitet.
Hvis du har lyst til at opdage de utrolige fordele ved bindevævsterapi og genopdage følelsen af frihed og bevægelse i din krop, så kan du læse mere om Bindevævsterapi her https://www.cristinaszone.dk/elevbehandling-bindevaevsterapi-og-massage/,
eller kontakt mig gerne eller book en elevbehandling på https://www.cristinaszone.dk/booking/

PS: jeg har nu været igennem hele kroppen i mit pensum – YAY!

VORES FANTASTISKE BINDEVÆV

Jeg er under uddannelse til BINDEVÆVSTERAPEUT hos Bindevævs-Akademiet i Nivå.
Det er en uddannelse på 1,5 år og 16 moduler, som, udover at lære mig effektive teknikker, også går i dybden med Anatomien og Fysiologien på et meget højt plan.

Nogle mener, at “det at arbejde med bindevævet er DET NYE SORTE”, men ikke hos mig. Min dygtige lærermester, Katrine Wennerwald, har arbejdet med disse behandlinger i mere end 20 år og hun er, i mine øjne, en af de dygtigste lærermestre, jeg har haft.

Til august har jeg været igennem hele pensum, og hele kroppen.
Nu vil jeg fortælle dig, hvad bindevævet er og ikke mindst hvad det gør og kan.

BINDEVÆV BILLEDLIGT FORTALT

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Bindevævet ligger som en hinde omkring muskler og knogler i din krop.
Forestil dig en appelsin eller grapefrugt, hvor de små hinder omkring selve kødet (som er muskelfibrene) er bindevævet.

Den hvide hinde lige under skrællen, det er bindevævet lige under din hud. Hinderne omkring frugtkødet, det er bindevævet, som muskler og knogler er svøbt i.

Halvdelen er vores kropsvægt er bindevæv, og en ny forskning viser, at vores nervetråde ender i bindevævet.

Derfor er det ofte bindevævet, som er ømt, når vi siger, vi har ømme muskler og har smerter.

BINDEVÆVETS KONSISTENS?

Bindevævets konsistens kan variere mellem stift og smidigt, og når bindevævet har været udsat for chok, traumer, gentagende belastende arbejdsstillinger, stress eller den almindelige aldringsproces, mindskes vævets evne til at være smidigt.
Den stive tilstand trækker musklerne sammen som stramme elastikker, der klistrer til nabomusklerne og hiver i knoglerne og hindrer fri bevægelighed……..læs lige den sætning igen! ”HINDRER FRI BEVÆGELIGHED”.

Ved at løsne spændinger i bindevævet kan man meget effektivt afspænde store og dybe områder og komme gamle skader og stramt arvæv til livs og dermed OPTIMERE din frie bevægelighed.

Bindevævsterapi optimerer din frie bevægelighed

HVAD ER BINDEVÆVSTERAPI?

Bindevævsterapi er at se holistisk på din klient og behandle kroppen som en helhed. Det unikke ved arbejdet i bindevævet er, at man kan modellere kroppen tilbage i balance.

Jeg har på uddannelsen lært en teknik, som er blid og behagelig. Den bygger på viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter, akupunkturpunkter og meridianer.

Vi lærer på uddannelsen at tage udgangspunkt i hele kroppen for at finde årsagerne til symptomerne. Her kan der være tale om både fysiske skævheder og følelsesmæssige spændinger.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi. Men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

HVORDAN ARBEJDES DER MED BINDEVÆVET?

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne. Derudover benyttes der også bindevævsmassage.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

HVORFOR DER SKAL ARBEJDES MED BINDEVÆVET?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Som bindevævsterapeut er det derfor vigtigt at lære at se kroppen som en helhed.

ZONETERAPI & HØFEBER / ALLERGI

Høfebersæsonen nærmer sig, og hvis du ikke har prøvet zoneterapi som behandling for de ofte ”invaliderende” symptomer, så kan jeg anbefale dig at prøve det.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

Zoneterapi kan ikke kurere høfeber, men det kan lindre symptomerne, så du kan mindske dit medicinindtag – men nogle oplever dog at kunne lægge medicinen på hylden.

RIGTIG MANGE LIDER AF HØFEBER
Symptomerne på høfeber kan være nyseanfald, kløe og irritation samt rindende øjne og næse. Symptomerne kan blive så kraftige, at personen bliver varm, utilpas og endda får feber.

Høfeber udløses, når pollen fra træer og buske og græs frigives og fylder den luft, vi indånder.
Mange menneskers slimhinder har svært ved at afvise pollen, men man ved ikke hvorfor.

Når pollen kommer i kontakt med slimhinderne starter der en overreaktion, hvor kroppen forsøger at bekæmpe den ved at producere histamin, som udløser de kendte høfebersymptomer.

Høfeber og allergisk snue kan også udløses af dyrehår, støvmider, svampesporer og bestemte fødevarer.

Ved allergiske reaktioner produceres der høje mængder histamin i blodet. Det er kroppens forsvarsmekanisme – den tror, den bliver angrebet. Når der er for meget histamin, så har kroppen brug for at dæmpe de allergiske reaktioner, og det er her ANTI-histamin-medicinen kommer ind.

Antihistamin har desværre mange bivirkninger. Mange oplever sløvhed, træthed og energiforladthed ved indtagelse af medicinen, som for nogen kan være meget overvældende og gøre dem ude af stand til at fungere normalt i hele pollensæsonen.

Zoneterapi er en behandlingsform, som vil hjælpe kroppen med at udrense affaldsstoffer og styrke immunforsvaret.

ZONETERAPI & HØFEBER
Zoneterapi kan lindre symptomerne på høfeber så meget, at høfeberen ikke dominerer din hverdag. Mange der lider af høfeber føler, at de er invalideret i høfebersæsonen.
De får masser af medicin og må ofte lægge sig syge når høfeberen er værst.
Jeg oplever, at klienterne behandlet for høfeber enten trapper kraftigt ned i deres medicin, eller også har de kunne lægge den på hylden.

Zoneterapi kan jeg derfor stærkt anbefale, når høfebersæsonen starter. For nogle starter den allerede i marts, men for de fleste starter den i maj måned. Det er en god ide at starte behandlingen allerede 4-5 uger, før du normalt mærker de første symptomer. Så kan vi nemlig nå at opbygge immunforsvaret over disse behandlinger, men du skal regne med en vedligeholdelse af behandling gennem hele sæsonen.

Der er dog ingen regler uden undtagelse, for det er meget forskelligt, hvor ofte en klient har brug for behandling. Det kommer helt an på hvor hårdt du er ramt.

ISCHIAS, BINDEVÆVSTERAPI & ZONETERAPI

Det er pudsigt, hvordan den samme ubalance havner i mine hænder – på min briks, mange gange i løbet af kort tid.

Det oplever jeg lige for tiden og ubalancen, hvad er så den?
Det er smerter i ISCHIAS, eller ballerne om du vil.

Den ene klient efter den anden er kommet til mig – nogle er gået bevidst efter zoneterapien pga. deres smerter, mens andre lidt tilfældigt får denne ubalance behandlet, fordi de kom for at få en elevbehandling i bindevævsterapi (læs mere om min uddannelse her https://www.bindevaevsakademiet.dk/uddannelser/bindevaevsterapeut/.

Bindevævsterapi- og massage på baller

Som elev i bindevævsterapi, så ”jagter” jeg smerten. Dvs. har min øveklient noget, som gør ondt, så er det DET, jeg først og fremmest arbejder på. Siden løsner jeg øvrige spændinger, jeg finder, og som måske er årsag til at ballerne gør så ondt.

I disse behandlinger har jeg i endnu højere grad erfaret, hvor fantastiske værktøjer både zoneterapien og bindevævsterapien er – både hver for sig, men også i samspil med hinanden.
Min værktøjskasse bliver større og større og giver mig et fantastisk grundlag for at komme smerter, spændinger – ubalancer til livs.

Piriformes masseres blidt…men bestemt.

De sidste par uger har jeg haft +6 personer med store smerter i balleområdet. Nogle klienter kommer og mener, det er ISCHIAS, der er i klemme. En anden har været til læge, kiropraktor og sågar kraniosakralterapi, uden at være kommet af med problemet. Jeg skal på ingen måde stille en diagnose, hverken som elev eller som uddannet zoneterapeut – det er lægens opgave, men spændingerne var tydelige og lige til at gå til, og fødderne ”lyver aldrig” (det skal nævnes, at han humpede ind og op på briksen, og gik næsten normalt ud efter behandlingen).

N. ischiadicus og M. piriformis
Ischiasnerven er kroppens største nerve, og den ligger hos de fleste inde under piriformismusklen. Derfor kan ischiasnerven sjældent komme i klemme. Når folk klager over ischiassmerter, er der oftest tale om udstrålingssmerter fra piriformis eller andre muskler i regionen i stedet for.

MULIGE ÅRSAGER
Mulige årsager til at man får tiltagende smerter i regionen kan være:

  • Forsøg på at undgå fald
  • Sidelæns vrid i bøjet stilling
  • Løft af tunge ting
  • Direkte traume
  • Bilkørsel med foden i samme position i lang tid

SYMPTOMER OG SMERTEMØNSTRE
Smerter i lænd, lyske, bagdel og hofte. Det kan være så slemt, at man måske oplever smerter ned i benet, på bagsiden og på siden af låret.

INTET QUICK FIX
Der er intet quick fix – det gælder alle ubalancer, men med lidt tålmodighed, behandling og vejledning, så kommer de fleste af med smerterne og får løst op i deres piriformis og baller.

Ved at behandle med både bindevævsterapi og zoneterapi kan jeg tilgå det smertefulde område på forskellig vis.

  • Bindevæsterapi- og massagen løsner direkte op i musklen og det stramme tilhørende bindevæv.
  • Zoneterapien løsner området via fødderne på de spændte reflekszoner, der måtte være, men zoneterapi på reflekszoner der styrer musklen piriformis, samt meridanerne, der løber over området, er yderst effektivt.
Afspænding af baller

Tilbage til DET quick fix, som mange ønsker og tror, de har fået efter blot en behandling.
Den første behandling vil uden tvivl virke smertestillende og løsne op for spændinger, men det kræver flere behandlinger.

Dyrker klienten sport, f.eks. motionsløb, så har jeg oplevet flere gange, at klienten ” da liiiiige kunne snuppe en 10’er” næste dag, fordi ballerne ikke gjorde ondt. Resultatet bliver desværre ofte et ”slået tilbage til START”.

Døjer du med smerter og spændinger i balle-området, eller har du blot lyst til at prøve en elevbehandling i bindevævsterapi, så skal du være så velkommen til at booke en tid hos mig på www.cristinaszone.dk.
Jeg behandler både i Lyngby og i Humlebæk.