VORES FANTASTISKE BINDEVÆV

Jeg er under uddannelse til BINDEVÆVSTERAPEUT hos Bindevævs-Akademiet i Nivå.
Det er en uddannelse på 1,5 år og 16 moduler, som, udover at lære mig effektive teknikker, også går i dybden med Anatomien og Fysiologien på et meget højt plan.

Nogle mener, at “det at arbejde med bindevævet er DET NYE SORTE”, men ikke hos mig. Min dygtige lærermester, Katrine Wennerwald, har arbejdet med disse behandlinger i mere end 20 år og hun er, i mine øjne, en af de dygtigste lærermestre, jeg har haft.

Til august har jeg været igennem hele pensum, og hele kroppen.
Nu vil jeg fortælle dig, hvad bindevævet er og ikke mindst hvad det gør og kan.

BINDEVÆV BILLEDLIGT FORTALT

Bindevævet er ét stort væv, der ved at folde sig rundt om og ind imellem muskler, knogler, organer, kar og nerver holder alle dele på rette plads, stiver kroppen af og giver den form.

Bindevævet ligger som en hinde omkring muskler og knogler i din krop.
Forestil dig en appelsin eller grapefrugt, hvor de små hinder omkring selve kødet (som er muskelfibrene) er bindevævet.

Den hvide hinde lige under skrællen, det er bindevævet lige under din hud. Hinderne omkring frugtkødet, det er bindevævet, som muskler og knogler er svøbt i.

Halvdelen er vores kropsvægt er bindevæv, og en ny forskning viser, at vores nervetråde ender i bindevævet.

Derfor er det ofte bindevævet, som er ømt, når vi siger, vi har ømme muskler og har smerter.

BINDEVÆVETS KONSISTENS?

Bindevævets konsistens kan variere mellem stift og smidigt, og når bindevævet har været udsat for chok, traumer, gentagende belastende arbejdsstillinger, stress eller den almindelige aldringsproces, mindskes vævets evne til at være smidigt.
Den stive tilstand trækker musklerne sammen som stramme elastikker, der klistrer til nabomusklerne og hiver i knoglerne og hindrer fri bevægelighed……..læs lige den sætning igen! ”HINDRER FRI BEVÆGELIGHED”.

Ved at løsne spændinger i bindevævet kan man meget effektivt afspænde store og dybe områder og komme gamle skader og stramt arvæv til livs og dermed OPTIMERE din frie bevægelighed.

Bindevævsterapi optimerer din frie bevægelighed

HVAD ER BINDEVÆVSTERAPI?

Bindevævsterapi er at se holistisk på din klient og behandle kroppen som en helhed. Det unikke ved arbejdet i bindevævet er, at man kan modellere kroppen tilbage i balance.

Jeg har på uddannelsen lært en teknik, som er blid og behagelig. Den bygger på viden om nervesystemet, musklernes triggerpunkter, akupunkturpunkter og meridianer.

Vi lærer på uddannelsen at tage udgangspunkt i hele kroppen for at finde årsagerne til symptomerne. Her kan der være tale om både fysiske skævheder og følelsesmæssige spændinger.

Tidligere tillagde man ikke bindevævet stor værdi. Men nyere forskning viser, at bindevævet er fyldt med nerver og er måske mere følsomt end dine led og muskler.

HVORDAN ARBEJDES DER MED BINDEVÆVET?

Teknikken er en blid og nænsom metode, hvor man med en nærmest subtil berøring, igangsætter en afspændingsproces, som inviterer kroppen til selv at arbejde sig ud af spændingerne. Derudover benyttes der også bindevævsmassage.

Resultatet bliver, at der opstår en varig effekt, hvor kroppen igen kan arbejde frit, både fysisk og mentalt.

HVORFOR DER SKAL ARBEJDES MED BINDEVÆVET?

Når du arbejder med bindevævet, genvinder det sin elasticitet. Musklernes ydeevne bliver stærkere og kroppen rettes op i balance.

I arbejdet med bindevævet ser man kroppen som én helhed. Man søger at finde årsagen til problemerne i stedet for at symptombehandle. Da bindevævet er ét stort samlet væv, er det ikke altid der, hvor smerten mærkes, at problemet er opstået.

Som bindevævsterapeut er det derfor vigtigt at lære at se kroppen som en helhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *