Zoneterapi til børn & baby

Alder er blot et tal
Ingen er for gammel eller for ung til at få zoneterapi. Børn i alle aldre kan behandles med zoneterapi – allerede fra fødslen. De yngste babyer jeg har behandlet har været helt ned til 2 uger gamle.

Børn er meget modtagelige for behandlingerne, og jeg oplever, at der er god effekt allerede efter et par behandlinger – uanset hvilken ubalance der er tale om.

Små fødder
Som behandler holder jeg af fødder i alle størrelser, men zoneterapi til børn og babyer er noget helt specielt, når det kommer til respons på behandlingen. De små kroppe reagerer meget positivt, da de på ingen måde er forhåndsindtaget mht. forventninger og resultater, og de små mennesker er absolut i kontakt med deres krop og ikke oppe i hovedet, som voksne er.

Det er utroligt givende at behandle børn, men nogle gange også udfordrende at behandle de små størrelser. Hvis barnet ikke længere er helt spæd, men kan sidde selv, eller er begyndt at gå, så kan det være lidt af en opgave at få lov til at behandle de små fødder. Så gælder alle kneb, og afværge-teknikker tages i brug.

Som zoneterapeut til de små har jeg virkelig lært at multi-taske. Så tages metoder i brug, og en theske, en krukke eller meridiandukke er pludselig meget mere spændende end det legetøj, som mor eller far har medbragt.

Før Corona havde jeg legetøj i klinikken, som jo var nyt og spændende for min lille klient, men det ligger pænt hjemme i privaten for at undgå unødvendig smittefare for alle.

Hvordan foregår behandlingen
Ved zoneterapibehandling af børn, er der en forælder med.
Mor eller far kan sidde med barnet (eller barnet kan ligge/sidde selv), og der skabes en hyggelig og afslappet atmosfære, evt. med højtlæsning og legetøj – eller hvad vi kan finde af sjove ting i min klinik.


Babyer kan evt. med fordel blive ammet imens de får behandling. Er baby meget urolig, behandler jeg (med mors tilladelse) baby på min arm, mens jeg går stille og vuggende omkring. Ofte bliver baby meget rolig med det samme

Zoneterapi er meget effektivt til følgende problematikker:

 • Kolik og umodent tarmsystem
  4-5 behandlinger til med en uges interval giver bedst resultat.
 • Forstoppelse
  Et par behandlinger er ofte nok.
 • Mellemørebetændelser
  Behandling gives med en uges mellemrum i starten indtil tilstanden er bedret og så med nogle ugers mellemrum til væsken også er væk.
 • Luftvejsproblemer
  Zoneterapi er meget effektivt mod hoste, lungebetændelse, halsbetændelse, forkølelse og astma – forebygges med regelmæssige behandlinger.
 • Styrkelse af immunforsvar
  Zoneterapi er meget effektivt til at forebygge gentagne infektioner og mange sygedage.
 • Dårligt søvnmønster
  Jeg har god erfaring med, at zoneterapi hjælper med at rette op på både babyer og børns søvnmønster – også efter blot et par behandlinger. Det gælder både indsovningsbesvær, måske forårsaget af lidt for meget energi i den lille krop, men også ”night terror”, som jeg har oplevet hos helt små børn ned til 5 mdr. Læs mere om night terror her i mit blogindlæg.

Hvis du har et barn med en eller flere af ovenstående ubalancer (eller måske noget helt andet), så er du velkommen til at tage kontakt til mig for en snak omkring zoneterapi eller blot for at få et godt råd. Kontakt mig på telefon 93852513 eller på info@cristinaszone.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *