ISCHIAS, BINDEVÆVSTERAPI & ZONETERAPI

Det er pudsigt, hvordan den samme ubalance havner i mine hænder – på min briks, mange gange i løbet af kort tid.

Det oplever jeg lige for tiden og ubalancen, hvad er så den?
Det er smerter i ISCHIAS, eller ballerne om du vil.

Den ene klient efter den anden er kommet til mig – nogle er gået bevidst efter zoneterapien pga. deres smerter, mens andre lidt tilfældigt får denne ubalance behandlet, fordi de kom for at få en elevbehandling i bindevævsterapi (læs mere om min uddannelse her https://www.bindevaevsakademiet.dk/uddannelser/bindevaevsterapeut/.

Bindevævsterapi- og massage på baller

Som elev i bindevævsterapi, så ”jagter” jeg smerten. Dvs. har min øveklient noget, som gør ondt, så er det DET, jeg først og fremmest arbejder på. Siden løsner jeg øvrige spændinger, jeg finder, og som måske er årsag til at ballerne gør så ondt.

I disse behandlinger har jeg i endnu højere grad erfaret, hvor fantastiske værktøjer både zoneterapien og bindevævsterapien er – både hver for sig, men også i samspil med hinanden.
Min værktøjskasse bliver større og større og giver mig et fantastisk grundlag for at komme smerter, spændinger – ubalancer til livs.

Piriformes masseres blidt…men bestemt.

De sidste par uger har jeg haft +6 personer med store smerter i balleområdet. Nogle klienter kommer og mener, det er ISCHIAS, der er i klemme. En anden har været til læge, kiropraktor og sågar kraniosakralterapi, uden at være kommet af med problemet. Jeg skal på ingen måde stille en diagnose, hverken som elev eller som uddannet zoneterapeut – det er lægens opgave, men spændingerne var tydelige og lige til at gå til, og fødderne ”lyver aldrig” (det skal nævnes, at han humpede ind og op på briksen, og gik næsten normalt ud efter behandlingen).

N. ischiadicus og M. piriformis
Ischiasnerven er kroppens største nerve, og den ligger hos de fleste inde under piriformismusklen. Derfor kan ischiasnerven sjældent komme i klemme. Når folk klager over ischiassmerter, er der oftest tale om udstrålingssmerter fra piriformis eller andre muskler i regionen i stedet for.

MULIGE ÅRSAGER
Mulige årsager til at man får tiltagende smerter i regionen kan være:

  • Forsøg på at undgå fald
  • Sidelæns vrid i bøjet stilling
  • Løft af tunge ting
  • Direkte traume
  • Bilkørsel med foden i samme position i lang tid

SYMPTOMER OG SMERTEMØNSTRE
Smerter i lænd, lyske, bagdel og hofte. Det kan være så slemt, at man måske oplever smerter ned i benet, på bagsiden og på siden af låret.

INTET QUICK FIX
Der er intet quick fix – det gælder alle ubalancer, men med lidt tålmodighed, behandling og vejledning, så kommer de fleste af med smerterne og får løst op i deres piriformis og baller.

Ved at behandle med både bindevævsterapi og zoneterapi kan jeg tilgå det smertefulde område på forskellig vis.

  • Bindevæsterapi- og massagen løsner direkte op i musklen og det stramme tilhørende bindevæv.
  • Zoneterapien løsner området via fødderne på de spændte reflekszoner, der måtte være, men zoneterapi på reflekszoner der styrer musklen piriformis, samt meridanerne, der løber over området, er yderst effektivt.
Afspænding af baller

Tilbage til DET quick fix, som mange ønsker og tror, de har fået efter blot en behandling.
Den første behandling vil uden tvivl virke smertestillende og løsne op for spændinger, men det kræver flere behandlinger.

Dyrker klienten sport, f.eks. motionsløb, så har jeg oplevet flere gange, at klienten ” da liiiiige kunne snuppe en 10’er” næste dag, fordi ballerne ikke gjorde ondt. Resultatet bliver desværre ofte et ”slået tilbage til START”.

Døjer du med smerter og spændinger i balle-området, eller har du blot lyst til at prøve en elevbehandling i bindevævsterapi, så skal du være så velkommen til at booke en tid hos mig på www.cristinaszone.dk.
Jeg behandler både i Lyngby og i Humlebæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *